Näppäinpuhelimen ja älypuhelimen hybridisovellus

EasyPhone App: ideasta tuotteeksi

Idea syntyy 

Kaikki alkoi siitä, kun äitini piti älypuhelimen käyttämistä liian vaikeana. Etsin markkinoilta hänelle sopivaa puhelinta, mutta jopa senioreille tarkoitetut puhelimet tuntuivat haastavilta. Syynä ovat mm. näköön ja yleiseen motoriikkaan liittyvät haasteet ja vähäinen tarve käyttää kaikkia ominaisuuksia. 

Idea oli syntynyt. Suunnittelisin sellaisen puhelimen käyttöliittymän, jota äitini osaa ja haluaa käyttää. Loistavia puhelimia oli jo markkinoilla, mutta niiden käyttöliittymät kaipasivat viilausta. 

Loin näppäinpuhelimen ja älypuhelimen hybridin, jossa etusivu on varattu puhelimen omille palveluille kuten, soittamiseen ja tekstiviestien lähettämiseen lisättynä usein käytettyihin palveluihin kuten Facebook, WhatsApp, kalenteri ja sähköpostit. Oli tärkeää että äitini valitsi juuri ne palvelut näkyviin, joita hän käytti ja muut pystyi piilottaman vaivatta.

Tiimin merkitys

Hyväkin idea jää vain ideaksi, ellei löydä ympärilleen voimatiimiä, jolla on intohimoa ja ymmärrystä tekemiseen. Tarvitsin ihmisiä, joilla on kokemusta startupeista, tuotekehityksestä, teknologiasta, tiimihengestä, appi-ympäristöstä ja kansainvälisestä kuluttajabisneksesta. Tiimi kasautui nopeasti ja kutsuin osakkaiksi visionääri sparraaja Eva Brchiskyn, koodauksen ylikapellimestari Tom af Hällströmin ja verkkobisneksen huipputekijä Jussi Hyvärisen. Sopiva combo skaalautuvan bisneksen osaajia oli kasassa. Perustimme Easy to Use-ohjelmistokehitykseen keskittyvän startupin nimeltä Easy Phone App Finland Oy.

Tuote näkee päivänvalon

Kartoitusten, tutkimusten ja kerätyn käyttäjäkokemusten jälkeen, kehitimme Android- puhelimille helpomman käyttöliittymän yhdessä senioreiden kanssa. 

Olli Uuksulainen

Olli on työskennellyt verkkobisneksessa
yli 15 vuotta aina menestyvistä
liiketoiminnoista uusiin startup-yrityksiin.

Olli Uuksulainen EasyPhone App kehittäjä ja innovaattori.